Codlea - Grădinița cu Program Prelungit nr.1, Codlea, 09.05.2023

În cadrul activității desfășurate în Săptămâna Verde la Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Codlea, a avut loc o oră de ecologie pentru cei mici. Aceștia au făcut cunoștință cu superiorii noștri și cu Tanti Rezi, care le-au prezentat povestea coșului de gunoi.

Copiii au aflat despre importanța selectării deșeurilor și au descoperit culorile reciclării. Împreună, au învățat o poezioară amuzantă care îi ajută să rețină culorile corespunzătoare deșeurilor.

Poezia sună astfel: "Trei culori gunoiul are, nu-s alese l-ântâmplare. Plastic și metal d-avem, la galben îl trimitem. De avem hârtii, cartoane, albastru e la culoare. Iar la sticle, borcane, verdele e l-aruncare."

Prin această activitate, copiii au învățat cum să recicleze și să își asume o atitudine responsabilă față de mediul înconjurător. Învățarea prin joc și prin interacțiunea cu personaje amuzante și pline de culoare îi ajută pe cei mici să înțeleagă și să își amintească cu ușurință noțiunile legate de protejarea mediului înconjurător.

În concluzie, activitatea desfășurată în cadrul Săptămânii Verzi la Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Codlea a avut ca scop conștientizarea copiilor despre importanța protejării mediului înconjurător și a practicilor responsabile de gestionare a deșeurilor. Prin intermediul jocurilor și al interacțiunii cu personaje amuzante și educative, copiii au învățat cum să își asume o atitudine responsabilă și să contribuie la protejarea mediului înconjurător.

Autentificare