Carava Ecoatitudine a poposit in judetul iasi

Written by

Caravana Ecoatitudine a ajuns în județul Iași, la Oțeleni și Pașcani.  Zeci de copii și profesori s-au înscris în campanie. În Pașcani, elevii și profesorii de la trei școli sunt implicați. Acestea sunt – “Miron Costin”, “Busuioc” și “Nicolae Iorga”.

La  școala la care caravana a poposit la Oțeleni, membrii echipei Ecoatitudine alături de reprezentanții ADI Iași au fost întâmpinați cu mult entuziasm de către elevii și profesorii școlii. Aceștia doresc să se implice activ în proiectul campaniei, transmițând mai departe comunității mesajul promovat. In cadrul Campaniei EcoAtitudine elevi  transmit mesajul  proiectului comunității din care aceștia fac parte. In cadrul proiectului pilot se vor distribui saci de culoare galbena si verde fiecărei gospodări din cele 5 localitati intrate in program in judetul Iasi Sacul galben va fi folosit pentru peturi,hârtie, cartoane și doze aluminiu, iar cel verde este utilizat pentru ambalaje de sticla si borcane. Sarcina celor din gospodării este de a colecta selectiv deșeurile, iar sacii vor fi ridicați periodic de catre operatorul de salubritate.

Mascota Terra a fost plăcut surprinsă, elevii pregătind un cântec ispirat de rolul lor in protejarea mediului inconjurator. Astfel, Terra s-a încărcat cu energia transmisă  și s-a bucurat pentru că elevii susțin cauza proiectului. Echipa Ecoatitudine le mulțumește pentru implicare  și le urează mult succes pe perioada campaniei. Pe platoul din centrul orasului Pascani elevii au intampinat pe membrii echipei EcoAtitudine cu multa bucurie. In cele doua locatii membrii ADIS Iasi au impartit elevilor tricouri, sepcute, pliante si informatii legate de desfasurarea proiectului.  Campania EcoAtitudine este organizată de Infomediu Europa în colaborare cu Federaţia Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară. Sopul campaniei este de a colecta selectiv și de a proteja  mediului înconjurător.

Campania are ca obiectiv principal activități de informare și implicare activă a elevilor claselor I-VIII. În campanie sunt implicate 15 județe, peste 375 de școli, 190 localități, peste 340.000 de gospodării, iar numărul total estimat al persoanelor implicate în acest proiecte este de peste 900.000. Se vor acorda și premii, ce constau în tablete, smartphone-uri sau mingi de fotbal.

DSCF8956
DSCF8968
DSCF8975
DSCF8986
DSCF8994
DSCF8998

Last modified on Monday, 29 May 2017 20:06