Caravana EcoAtitudine in judetul MARAMUREȘ

Written by

Caravana „EcoAtitudine” a  ajuns în județul Maramureș, în comunele Dumbrăvița și Seini. Aici am avut parte de o primire calduroasa si plina de surprize, elevii din cele doua localitati prezentand organizatorilor campanie si reprezentantilor ADIGIDM Maramures modalitatea prin care ei colecteaza selectiv deseurile de ambalaje. Pavel Avram, directorul executiv al ADIGIDM Maramures a explicat elevilor ca in cadrul Campaniei EcoAtitudine vom colecta selectiv direct din gospodarie si nu vom mai colecta la scoala.

Membrii Caravanei au discutat în fața elevilor despre importanța colectării selective a deșeurilor și au fost impresionați să afle că aceștia știau deja cum să colecteze selectiv corect, scopul fiind acela de a avea grijă de mediul înconjurător.

Terra a salutat toți elevii și a felicitat copiii ce au răspuns corect la intrebarile puse de catre Managerul proiectului EcoAtitudine - Stere Cretu. După fiecare răspuns elevul care răspundea corect era recompensat cu un premiu. Ne-am bucurat să observăm atâta interes din partea acestora! Terra vă urează bafta și vă îmbrățisează! Campania EcoAtitudine este organizată de Infomediu Europa în colaborare cu Federaţia Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară. Sopul campaniei este de a colecta selectiv și de a proteja  mediului înconjurător. Campania are ca obiectiv principal activități de informare și implicare activă a elevilor claselor I-VIII. În campanie sunt implicate 15 județe, peste 375 de școli, 190 localități, peste 340.000 de gospodării, iar numărul total estimat al persoanelor implicate în acest proiecte este de peste 900.000. Se vor acorda și premii, ce constau în tablete, smartphone-uri sau mingi de fotbal.

DSCF9030
DSCF9045
DSCF9051
DSCF9094
DSCF9103
DSCF9116

 

Last modified on Monday, 29 May 2017 20:13