Caravana EcoAtitudine in Județul Mureș

Written by

Cravana EcoAtitudine a poposit și  în județul Mureș, în comunele Batoș și Brâncovenești și au întâlnit elevi foarte bine pregățiti, dornici să o întâlnească pe vedeta noastra, Terra.. Echipa Ecoatitudine alături de reprezentanții Adi ECOLECT  Mureș, au prezentat elevilor din cele doua scoli informatiile necesare legate de cele 3 concursuri din cadrul Campaniei EcoAtitudine. Astefel, elevii sunt invitati sa faca poze legate de activitatile lor din vacanta si sa le trimita prin profesorul coordonator catre echipa campaniei pentru a fi urcate pe www.ecoatitudine.eu unde vor fi votate. Anul acesta , cu ajutorul ADI ECOLECT MUREȘ, se vor distribui saci direct în gospodărie,iar colectarea se va face lunar într-o zi pre-stabilită de comun acord cu comunitatea locală. Comunitatea care va colecta selective deșeurile în cantitatea cea mai mare va contribui,astfel,la dotarea cu material didactice a unitășilor șscolare din localitate.În cadrul proiectului, s-au înscris 11 localități din județul Mureș: Sovata,Sângeorgiu de Pădure, Miercurea Nirajului,Batoș, Sînpaul,Brâncovenești, Deda, Hodac,Ibănești, Vărgata,Gurghiu.

Elevii au răspuns correct întrebărilor puse în cadrul unui  concurs spontan,fiind premiati pe masura,iar asta ne demonstrează că au urmărit cu atentie desfasurarea campaniei și sunt dornici să se implice și sa castige concursul . De altfel, Caravana continuă și la alte școli din localitățile înscrise unde cu siguranță vor întâlni copii la fel de implicați și dornici de schimbare. Dragilor, Terra vă salută din nou și vă urează baftă !

Campania EcoAtitudine este organizată de Infomediu Europa în colaborare cu Federaţia Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară. Sopul campaniei este de a colecta selectiv și de a proteja  mediului înconjurător. Campania are ca obiectiv principal activități de informare și implicare activă a elevilor claselor I-VIII. În campanie sunt implicate 15 județe, peste 375 de școli, 190 localități, peste 340.000 de gospodării, iar numărul total estimat al persoanelor implicate în acest proiecte este de peste 900.000. Se vor acorda și premii, ce constau în tablete, smartphone-uri sau mingi de fotbal.

 

DSCF9133
DSCF9159
DSCF9168
DSCF9204
DSCF9209
DSCF9213