Caravana EcoAtitudine in Județul HARGHITA

Written by

Scolile din Județul Harghita s-au înscris în proiectul EcoAtitudine anul acesta in premiera, dorind să se implice în proiectul care promovează colectarea selectivă de deșeuri reciclabile prin distribuirea de saci direct în gospodării. Caravana EcoAtitudine a trecut prin Bălan și Corbu unde au explicat copiilor din școli mesajul campaniei. Echipa EcoAtitudine, alături de reprezentanții ADI SIMD Harghita, le-au povestit elevilor despre importanța colectării selective și de posibilitatea scolilor înscrise în proiect de a fi premiate în urma participării acestora la concursurile campaniei,concursuri ce se pot regăsi în regulamentul EcoAtitudine.

De altfel, copiii au fost premiați pe loc în urma organizării unui concurs de întrebări ce conțineau informații despre derularea campaniei, iar elevii care au răspuns corect au fost premiați cu  rucsaci, agende sau caldendare. Terra s-a bucurat să îi vadă pe copii și le urează multă baftă la concusurile campaniei! Campania EcoAtitudine este organizată de Infomediu Europa în colaborare cu Federaţia Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară. Sopul campaniei este de a colecta selectiv și de a proteja  mediului înconjurător.

Campania are ca obiectiv principal activități de informare și implicare activă a elevilor claselor I-VIII. În campanie sunt implicate 15 județe, peste 375 de școli, 190 localități, peste 340.000 de gospodării, iar numărul total estimat al persoanelor implicate în acest proiecte este de peste 900.000. Se vor acorda și premii, ce constau în tablete, smartphone-uri sau mingi de fotbal.

1
2
3
DSCF9261
DSCF9284