Caravana EcoAtitudine in judetul Sibiu

Written by

Caravana EcoAtitudine a ajuns în județul Sibiu, în  Ocna Sibiului și Șura Mare. Membrii echipei EcoAtitudine au fost însoțiți de către reprezentanții ADI ECO SIBIU, în frunte cu directorul executiv, Claudia Iordănescu.  Elevilor de la cele două școli din Ocna Sibiului și Sura Mare li s-au prezentat datele din regulamentul proiectului și li s-au prezentat informații despre cele trei concursuri ale campaniei. Campania are un rol educativ, scopul fiind colectarea selectivă a deșeurilor, anul acesta colectarea se face direct din gospodării. Elevii au primit o scrisoare pe care aceștia trebuie să le-o înmâneze părinților, mesajul fiind acela de a conștientiza cât de important este să colectezi selectiv deșeurile. Comunitatea care va colecta cea mai mare cantitate de deșeuri va contribui la dotarea cu material didactice a unităților scolare din acea zonă. De asemenea, Campania vizează creșterea gradului de responsabilitate a cetățenilor și o bună educație ecologică prin intermediul copiilor.

Elevii au pregătit o surpriză, toți având atașat  de aceștia sloganul campaniei, Și eu sunt puști cu ecoatitudine, fiind deja determinați și pregătiți să se implice active în proiect. De altfel, elevii abia așteptau să o revadă pe mascota echipei, Terra, care și-a făcut simțita prezenta având un zâmbet larg și multe îmbrățisări de acordat. Terra îi felicită pe copii pentru implicare și le urează baftă la concursurile proiectului și speră să îi revadă la toamnă. Campania EcoAtitudine este organizată de Infomediu Europa în colaborare cu Federaţia Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară.

Scopul campaniei este de a colecta selectiv și de a proteja  mediului înconjurător. Campania are ca obiectiv principal activități de informare și implicare activă a elevilor claselor I-VIII. În campanie sunt implicate 15 județe, peste 375 de școli, 190 localități, peste 340.000 de gospodării, iar numărul total estimat al persoanelor implicate în acest proiecte este de peste 900.000. Se vor acorda și premii, ce constau în tablete, smartphone-uri sau mingi de fotbal.

DSCF9309
DSCF9310
DSCF9328
DSCF9345
DSCF9347
DSCF9356