Thursday, 09 March 2017 19:21

Despre noi

Campania EcoAtitudine, alături de cele mai importante instituţii ale statului care activează în domeniul protecţiei mediului, îşi propune schimbarea unor mentalităţi care să determine atitudini eco.

Punem accent pe selectarea deșeurilor astfel încât generațiile tinere să conștientizeze că reutilizarea, reducerea și  reciclarea sunt acțiuni ce stau la îndemâna fiecăruia dintre noi pentru protecția mediului înconjurător. Promovăm selectarea deșeurilor încă din gospodarie, la școală, la serviciu și urmărim gestionarea corectă a acestora.

Cu sprijinul copiilor, tinerilor, ecovoluntarilor vom angrena instituţiile publice și private pentru a construi împreună temelia unei societăți responsabile în spiritul celor 3R: reducere, reutilizare, reciclare. În acest sens, am gândit proiectul EcoAtitudine pe termen lung, cu caracter continuu și cu obiective multianuale.

 

Obiectiv principal:

Implicarea institutiilor publice responsabile si a comunităților locale (ADI- uri, Primării, Școli, Operatori Economici, Cetățeni, Elevi, Profesori) în activitati menite să protejeze mediul înconjurător, pornind de la informarea cetățenilor până la acțiuni concrete de selectare a deseurilor, de transport si reciclare, asigurand trasabilitatea acestora, cu obiectiv principal atingerea tintelor de deviere, Stimularea colectarii selective a echipamentelor electrice si electronice vechi sau defecte si a bateriilor si acumulatorilor portabili uzati.

 

Implicarea activă a elevilor, profesorilor și locuitorilor din localitățile înscrise în proiect, în activități de voluntariat privind protecția mediului .

Cresterea nivelului de informare si constientizare cu privire la problematica colectarii selective si reciclarii deseurilor in randul elevilor si responsabilizarea acestora prin implicarea activa intr-o competitie pozitiva.

 

PERIOADA DE DESFǍŞURARE

 

Campania „EcoAtitudine” – EDIŢIA 2019 se va desfăşura în perioada 15 februarie – 20 noiembrie 2019

Se vor acorda 120 de premii la nivel național.

Pentru a participa trebuie să completaţi formularul din atașament .

De asemenea, vă rog să consultați regulamentul campaniei.

 

Vă așteptăm cu drag alături de noi.

Cu prietenie,
Stere Crețu
Manager Proiect

Read 5824 times
More in this category: Regulament de participare »